مقدمه: درد بعد از عمل جراحی میتواند باعث بروز عوارض متعدد و عدم رضایت مندی بیمار گردد. هدف از این مطالعه مقایسه درک پرستار، بیمار و پزشک جراح از درد و ارتباط آن با میزان مسکن دریافتی در درد بعد از عمل جراحی پروستاتکتومی باز بود.
روش کار: با استفاده از پرسشنامهی تهیه شده توسط پژوهشگر درک پرستاران، پزشکان و بیماران از درد سنجیده شد. لازم به ذکر است که روایی و پایایی پرسشنامه توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد تایید قرار گرفته است. سپس با کمک معیار شدت درد دیداری (Visual Analog Scale)، نمره شدت درد توسط پرستار و بیمار بطور جداگانه اندازه گیری شد. نوع و میزان مسکن دریافتی بیمار هم توسط چک لیست ثبت گردید.
یافته ها: اکثریت پزشکان (2/72٪)، اکثریت پرستاران (3/72٪) و اکثریت بیماران (90٪) درک متوسطی از درد داشتند. اکثریت پرستاران (3/53٪) به درد بیمار نمره متوسط دادهاند در حالی که اکثریت بیماران (3/83٪) درد خود را شدید عنوان نموده اند. اکثریت بیماران (7/76٪) داروی پتدین دریافت کردند. آزمون کای اسکور ارتباط معنی داری را بین درک بیمار از درد و شدت آن، درک پرستار و شدت درد در بیمار و بین درک بیمار از درد با میزان مسکن نشان داد (05/0 ≥ P). اما بین درک پرستار و درک پزشک از درد با میزان مسکن ارتباط معنادار نمیباشد.
نتیجه گیری: مدیریت درد بعد از عمل، کاهش عوارض آن و جلب رضایتمندی بیمار همواره مورد توجه صاحب نظران علوم پزشکی بوده است. این مهم نیازمند درک مناسب پزشک و پرستار از درد بیمار میباشد. پیشنهاد میگردد جهت ارتقای نمره درک آنها کلاس آموزش ضمن خدمت برگزار گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |