1- مرکز تحقیقات اورولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران،
2- مرکز تحقیقات اورولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، derisi.mohamad@yahoo.com
چکیده: (452 مشاهده)
سابقه و هدف: کیستهای آدرنال بسیار نادرند و شیوع آنها 5 تا 6 درصد در کلینیک گزارش شده است. کیست آدرنال ۱ تا 22 درصد از تودههای آدرنال را که بهصورت تصادفی کشف میشوند، شامل میشود. با توجه به نادر بودن کیستهای آدرنال و بروز بدون علامت آن در برخی از بیماران، در این مطالعه بیماری با کیست آدرنال معرفی میشود که با افزایش وزن ارجاع داده شده است.
معرفی بیمار: بیمار خانم 49ساله با شکایت تورم شکم و افزایش تدریجی وزن از یک سال قبل است که طی بررسیهای انجامشده در سونوگرافی، تودهی شکمی با منشأ نامشخص دارد. در سیتیاسکن با و بدون تزریق بیمار، تصویر کیست بزرگ به ابعاد40×28×32 سانتیمتر با جدار نازک و محتویات شفاف در محوطهی لگن با نمای سودوکیست آدرنال دیده شد که موجب جابهجایی کلیهی راست بهسمت چپ خلف صفاق شده است. با توجه به آزمایشها و ویزیتهای مکرر، بیمار با تشخیص احتمالی تودهی آدرنال جراحی شد و ناراحتیهای بیمار بعد از جراحی بهبود یافت.
نتیجهگیری: بهطور کلی، مطالعهی حاضر دربارهی کیستهای آدرنال با تظاهرات غیرشایع بود. تشخیص به کمک سیتیاسکن قبل از جراحی داده شد و عمل جراحی بیمار بدون عارضهی ماژور و مینور انجام شد. هرچند در صورت مهارت پزشک و تجهیزات مناسب در مراکز، مدیریت لاپاراسکوپیک این بیماران پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
سرطان اورولوژیک دریافت: 1402/11/7 | پذیرش: 1403/3/12 | انتشار: 1403/6/10