1- بیمارستان فیروزگر، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، behkiba@gmail.com
2- بیمارستان فیروزگر، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران،
3- بیمارستان شهید هاشمینژاد، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران،
4- بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران،
5- بیمارستان لبافینژاد، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،
6- دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران،
چکیده: (893 مشاهده)
سابقه و هدف: برای دستیابی به کمترین میزان تابش اشعه حین عمل جراحی سنگ کلیه از طریق پوست، در این مطالعه تکنیک جدیدی به نام کماشعه تحت هدایت فلوروسکوپی معرفی خواهد شد.
مواد و روشها: نسبت به حالت استاندارد، تغییرات زیر اعمال شد: فاصلهی پوست و سیستم پیلوکالیس بر اساس میزان ورود سوزن محاسبه شد. پس از دیلاتاسیون، Alken روی گایدوایر بدون استفاده از فلوروسکوپی تعبیه شد. عبور آمپلاتز از دیلاتور بدون استفاده از فلوروسکوپی انجام شد و برای اطمینان از موقعیت صحیح آمپلاتز، مایع سالین از طریق کاتتر حالب به داخل کلیه تزریق شد.
یافتهها: روش کماشعه در 13 بیمار (شامل 8 مرد و 5 زن) با میانگین سنی برابر با 15.4± 47.2 سال انجام شد. میانگین زمان فلوروسکوپی و میانگین دوز تابش بهترتیب برابر با 40.0±66.3 ثانیه و 20±24 میلیگری بود. اجرای این روش برای این بیماران بدون عارضه بود و همگی با حال عمومی خوب مرخص شدند.
نتیجهگیری: روش کماشعه قابل اجرا و ایمن برای کاهش تابش اشعه در بیمارانی است که کاندید عمل جراحی سنگ کلیه از طریق پوست هستند. این مطالعه یک مطالعهی گزارش موارد است و صرفاً برای امکانسنجی این روش انجام شده است. نوع مطالعه محدودیت اصلی تحقیق ماست و مطالعات آیندهنگر با گروه کنترل لازم است تا کارآمدی این تکنیک را بررسی کند.
نوع مطالعه:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
اندویورولوژی دریافت: 1402/10/25 | پذیرش: 1403/1/25 | انتشار: 1403/6/10