Banouei F, Mohebi M, Mehrara A, Karimi R. Comparison of the Prevalence of Depression and Anxiety in Patients with Bladder Cancer after Radical Cystectomy by Orthotopic and Conduit Methods and Non-surgical Treatments. J Res Urol 2023; 6 (2) :60-66
URL:
http://urology.umsha.ac.ir/article-1-126-fa.html
بانوئی فرشاد، محبی مسعود، مهرآرا آریا، کریمی رضا. مقایسهی شیوع افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به سرطان مثانه بعد از انجام جراحی رادیکال سیستکتومی بهروش ارتوتوپیک و کاندوئیت و درمانهای غیرجراحی. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1401; 6 (2) :60-66
URL: http://urology.umsha.ac.ir/article-1-126-fa.html
1- مرکز تحقیقات اورولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، farshadbanouei90@gmail.com
2- دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران،
3- دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران،
4- دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران،
چکیده: (1418 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه، سرطان مثانه به مورتالیته و موربیدیتهی فراوان و تحمیل هزینههای بسیار سنگین بهشکل مستقیم و غیرمستقیم به جامعه منجر میشود. با گسترش روشهای جدید درمان و تغییراتی که این روشها در کیفیت زندگی و طول عمر بیماران ایجاد میکنند، اختلالات روانی نیز در بین این بیماران رو به افزایش است.
مواد و روشها: در مطالعهی حاضر، تعداد 487 بیمار مبتلا به سرطان مثانه در سه دستهی درمانهای غیرجراحی، جراحی بهروش ارتوتوپیک و کاندوئیت تقسیمبندی شدند و هر گروه از بیماران در فاصلهی یک تا دو ماه از شروع درمان و شش تا هشت ماه بعد از شروع درمان، با استفاده از پرسشنامهی HADS بررسی و مطالعه شدند.
یافتهها: در این مطالعه، شیوع اختلالات خلقی در گروه جراحی بهروش کاندوئیت از از 55.07 درصد قبل از جراحی، به 79.12 درصد بعد از جراحی افزایش پیدا کرد که این تفاوت از نظر آماری معنیدار بود (0.003=P)؛ اما در دو گروه دیگر، افزایش معنیداری دیده نشد. در بررسی اختلالات اضطرابی نیز در گروه جراحی بهروش کاندوئیت، شیوع اختلالات اضطرابی از 22.79 درصد به 43.68درصد افزایش پیدا کرد که این تفاوت از نظر آماری معنیدار بود (0.0016=P).
نتیجهگیری: با توجه به ماهیت بیماری، قبل از شروع درمان این بیماران، بایستی با دادن مشاورههای روانشناسی و ارائهی اطلاعات کافی به بیماران، آمادگی لازم را در بیماران برای پذیرش عوارض جانبی ناشی از درمان و کاهش بار روانی آن ایجاد کرد. این امر در بهبود نتایج درمان بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سرطان اورولوژیک دریافت: 1402/3/16 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1401/12/10