دوره 5، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1400 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 28-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi Bahar S H, Roostaei Hosein Abadi M, Komaki M, Amir Hasani S. Comparison of Vitamin D Deficiency in Patients with Bladder Cancer and Healthy Individuals Referring to Shahid Beheshti Hospital in Hamadan, Iran, from 2018 to 2019. J Res Urol 2021; 5 (1) :22-28
موسوی بهار سید حبیب الله، روستایی حسین آبادی مه زاد، کمکی مهدی، امیرحسنی شهریار. مقایسۀ کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به کانسر مثانه و افراد سالم مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی همدان در سال های 1396 و 1397. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1400; 5 (1) :22-28

1- مرکز تحقیقات ارولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مرکز تحقیقات ارولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، mehdi.komaki@yahoo.com
چکیده:   (1965 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان مثانه یکی از سرطان‌های شایع در دنیاست. در برخی مطالعات به کمبود ویتامین D در این بیماران اشاره شده است. کمبود ویتامین D ممکن است با اختلال در واکنش سلول‌های جدار مثانه در مقابل سلول‌های غیرعادی خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعۀ مورد ـ شاهدی از 226 بیمار که با هماچوری گراس (Gross Hematuria) برای تشخیص سرطان مثانه به درمانگاه ارولوژی بیمارستان شهید بهشتی همدان مراجعه کرده بودند، 76 نفر مبتلا به سرطان مثانه (گروه مورد) و 150 نفر غیر مبتلا به سرطان مثانه (گروه کنترل) انتخاب شدند. در هر دو گروه سطح سرمی ویتامین D اندازه‌گیری و مقایسه شد. داده‌های مطالعه با نرم‌افزار SPSS نسخۀ 16 و در سطح اطمینان 95 درصد تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین سطح سرمی ویتامین D در گروه مورد و شاهد به ترتیب 23.78 و 27.20 نانوگرم در میلی‌لیتر بود (0.69=P). در گروه‌های مورد و شاهد به ترتیب 50 و 34 درصد از افراد کمبود متوسط و شدید ویتامین D داشتند (0.020=P). میانگین اندازۀ تومور در موارد نرمال و کمبود خفیف ویتامین D 2.66 و در موارد متوسط و شدید 4 سانتی‌متر بود (0.007=P).
نتیجه‌گیری: کمبود ویتامین D علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان مثانه، در بیماران مبتلا نیز با افزایش اندازۀ تومور همراه است.

دریافت: 1400/8/6 | پذیرش: 1400/10/2 | انتشار: 1400/6/10