دوره 6، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1401 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 91-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Shahrokhi Damavand R, Mokhtari G, Khosropanah I, Roushani A, Esmaeili S, Kazemnezhad E et al . Efficacy and Safety of Combination Therapy with Tadalafil and Sertraline for Premature Ejaculation: A Double-blind Randomized Controlled Trial. J Res Urol 2023; 6 (2) :85-91
URL: http://urology.umsha.ac.ir/article-1-127-fa.html
شاهرخی دماوند رضا، مختاری غلامرضا، خسروپناه ایرج، روشنی علی، اسماعیلی سمانه، کاظم نژاد احسان و همکاران.. اثربخشی و ایمنی درمان ترکیبی تادالافیل و سرترالین در انزال زودرس: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل‌شده دوسوکور. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1401; 6 (2) :85-91

URL: http://urology.umsha.ac.ir/article-1-127-fa.html

1- گروه ارولوژی، مرکز تحقیقات ارولوژی، بیمارستان رازی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- گروه ارولوژی، مرکز تحقیقات ارولوژی، بیمارستان رازی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، samaneh_815@yahoo.com
چکیده:   (508 مشاهده)
سابقه و هدف: مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین در بیماران دارای انزال زودرس مؤثر هستند، اما تأثیر درمان ترکیبی تادالافیل به‌عنوان یک مهارکننده فسفودی استراز تیپ پنج با سرترالین کمتر بررسی شده است. هدف این مطالعه ارزیابی ایمنی و اثربخشی درمان ترکیبی تادالافیل با سرترالین در مقایسه با سرترالین و دارونما است.
مواد و روش‌‌ها: 107 بیمار با انزال زودرس و بدون اختلال عملکرد نعوظ، با زمان تأخیر انزال داخل واژن [intravaginal ejaculatory latency time (IELT)] کمتر از 60 ثانیه به مدت شش هفته درمان شدند. افراد به‌طور تصادفی در دو گروه 51 نفره به ترتیب برای دریافت 50 میلی گرم سرترالین روزانه به همراه دارونما قبل از هر مقاربت و 50 میلی‌گرم سرترالین روزانه به همراه 10 میلی گرم تادالافیل قبل از هر مقاربت قرار گرفتند. برای ارزیابی انزال زودرس از پروفایل انزال زودرس [Premature ejaculation profile (PEP)] و IELT استفاده شد. تغییرات در میانگین IELT، میانگین چهار پارامتر PEP و عوارض داروها در دو گروه اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: میانگین IELT پیش و پس از درمان به ترتیب در گروه دارونما، 35.29 و 87.55 ثانیه (0.0001>P) و در گروه تادالافیل، 40.1 و 153.63 ثانیه بود (0.0001>P). IELT به‌طور معنی‌داری در گروه تادالافیل در مقایسه با گروه دارونما بهبود یافت (113.53 در مقابل 52.25 ثانیه، 0.0001>P). همچنین، هر چهار معیار PEP در گروه تادالافیل نسبت به گروه دارونما بهبود یافت. عوارض جانبی داروها در گروه تادالافیل نسبت به گروه دارونما شایع‌تر بود.
نتیجه‌گیری: درمان ترکیبی با تادالافیل و سرترالین برای انزال زودرس علیرغم داشتن عوارض بیشتر، مؤثرتر از سرترالین به‌تنهایی است.
متن کامل [PDF 1060 kb]   (153 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آندرولوژی
دریافت: 1402/3/21 | پذیرش: 1402/4/8 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات در ارولوژی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق |