دوره 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1401 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini M M, Jahanabadi Z, Askari S, Irani D, Haghpanah A, Eslahi A et al . Nephrolithiasis-associated Bacteriuria: Pre-operative Evaluation of Patients Candidate for Intervention at Faghihi and Namazee Hospitals, Shiraz Universities of Medical Sciences, 2020-2021. J Res Urol 2022; 6 (1) :38-44
حسینی محمد مهدی، جهان آبادی زهرا، عسکری شیما، ایرانی داریوش، حق پناه عبدالرضا، اصلاحی علی و همکاران.. بررسی میزان شیوع باکتریوری در بیماران مبتلا به سنگ کلیه کاندید عمل جراحی در بیمارستان‌های شهید فقیهی و نمازی شیراز در سال‌های 1399 و 1400. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1401; 6 (1) :38-44

1- گروه اورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه اورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، imanshamohammadi@yahoo.com
سابقه و هدف: بیماران با سنگ کلیه و کاندید عمل جراحی ممکن است باکتریوری علامت‌دار یا بدون علامت داشته باشند که باید قبل از هرگونه مداخله جراحی، درمان شوند. در این مطالعه، بیماران از نظر شیوع باکتریوری قبل از مداخله جراحی ارزیابی شدند.
مواد و روش‌‌ها: از ابتدای فروردین 1399 تا پایان اسفند 1400، تعداد 832 بیمار (489 مرد، 343 زن)، با میانگین سنی 38.4 سال که کاندید عمل جراحی سنگ کلیه بودند، تحت ارزیابی آزمایشات شامل شمارش کامل خون، آزمایش ادرار و کشت قبل از عمل قرار گرفتند. وجود باکتریوری (علامت‌دار یا بدون علامت) ثبت شد.
یافته‌ها: از 832 بیمار، 594 نفر برای بار اول و 238 نفر به سنگ‌های عودکننده مبتلا بودند. 784 بیمار تحت نفرولیتوتومی از طریق پوست و 48 بیمار تحت عمل نفرولیتوتومی باز قرار گرفتند. در آزمایش ادرار قبل از عمل، 56 مورد باکتریوری گزارش شد که 22 مورد کشت ادرار مثبت هم داشتند. از موارد مثبت کشت، 14 مورد بیماران عودکننده و 8 مورد بیمارانی بودند که اولین بار دچار سنگ کلیه شده بودند. شایع‌ترین میکروارگانیسم اشرشیاکولی در 15 مورد و به‌ترتیب پس از آن کلبسیلا (4)، پروتئوس (2) و پسودوموناس (1) بودند. تنها 8 مورد از این بیماران علامت‌دار بودند و دیگران علامتی نداشتند. تمام این بیماران یک دوره آنتی‌بیوتیک خوراکی قبل از عمل دریافت کردند.
نتیجه‌گیری: باکتریوری یک یافته شایع در بیماران سنگ کلیه است که به‌نظر می‌رسد در بیماران عودکننده با سنگ کلیه شایع‌تر است. بنابراین، کشت ادرار و درمان مناسب قبل از هر مداخله‌ای برای پیشگیری از عوارض جدی مانند عفونت، سپسیس و مرگ‌ومیر ضروری است.

واژه‌های کلیدی: باکتریوری، سنک کلیه، مداخله جراحی
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: اندویورولوژی