دوره 5، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1400 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imani B, Zandi S, Mohseni M, Eskandari Z. Effectiveness of Gender Matching of the Urological Patients with the Surgical Team: A Quasi-experimental Study. J Res Urol 2022; 5 (2) :1-7
URL: http://urology.umsha.ac.ir/article-1-108-fa.html
ایمنی بهزاد، زندی شیردل، محسنی مائده، اسکندری زهرا. بررسی اثربخشی همسان‌سازی جنسیت بیماران کاندید جراحی اورولوژی و تیم جراحی بر اضطراب، شرمساری و علائم حیاتی بیماران: یک مطالعه نیمه‌تجربی. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1400; 5 (2) :1-7

URL: http://urology.umsha.ac.ir/article-1-108-fa.html


1- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران، behzadiman@yahoo.com
2- گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، shirdel.zandi1994@yahoo.com
3- گروه ارولوژی، مرکز تحقیقات ارولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران، mao.mohseni@gmail.com
4- کارشناس اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران، poonia.s.z.76@gmail.com
چکیده:   (2611 مشاهده)
سابقه و هدف: جراحی های اورولوژیک به دلیل نیاز به در معرض دید بودن ناحیه تناسلی بیمار، ممکن است برای بیماران تجربه ناخوشایندی باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر همسان سازی جنسیت بیماران اورولوژیک و تیم جراحی بر اضطراب، شرمساری و علائم حیاتی انجام شده است.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه نیمه تجربی در سال 1400 در بیمارستان شهید بهشتی همدان انجام شد. 160 بیمار با نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 80 نفری کنترل و مداخله تقسیم شدند. بیماران گروه کنترل طبق روال عادی در اتاق عمل پذیرش شدند. در گروه مداخله، همسان سازی جنسیت بیمار با تیم جراحی انجام شد. داده های مدنظر با استفاده چک لیست ثبت علائم حیاتی، مقیاس اضطراب موقعیتی اشپیلبرگر و مقیاس شرم درونی شده کوک اندازه گیری شد و درنهایت با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: دو گروه از نظر مشخصات جمعیت شناختی و بالینی همگن بودند (0.05<p). دو گروه در ابتدای مطالعه از نظر متغیرهای علائم حیاتی، اضطراب و شرم درونی تفاوت معناداری نداشتند (0.05<p). بعد از پذیرش در اتاق عمل و ایجاد همسان سازی به طور معناداری میزان علائم حیاتی به غیر از درجه حرارت در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کمتر بود (0.05>p). همچنین در این گروه میزان اضطراب و شرم به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (0.05>p).
نتیجه‌گیری: در صورت تطبیق جنسیت بیماران با تیم جراحی، بیمار شرم و اضطراب کمتری را تجربه می کند و سطح علائم حیاتی به حد طبیعی نزدیک می شود.
متن کامل [PDF 1452 kb]   (1180 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: ارولوژی عصبی
دریافت: 1401/5/30 | پذیرش: 1401/10/4 | انتشار: 1400/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات در ارولوژی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | 

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Research in Urology

Designed & Developed by : Yektaweb