دوره 5، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1400 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 55-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barati M, Askari M, Torkaman R, Khoshravesh S. Evaluation of the Quality of Life and its Related Factors among Infertile Couples. J Res Urol 2022; 5 (2) :48-55
براتی مجید، عسکری مهشاد، ترکمن رضوان، خوشروش سحر. بررسی وضعیت کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بین زوجین نابارور. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1400; 5 (2) :48-55

1- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، barati@umsha.ac.ir
2- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سابقه و هدف: کیفیت زندگی زوجین نابارور به دلیل ماهیت آن و نیز پیچیدگی روابط آن با وضعیت روان‌شناختی افراد به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بین زوجین نابارور مراجعه‌کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و از نوع مقطعی بود که روی 303 نفر از زوجین نابارور مراجعه‌کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شد. شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسش‌نامه کیفیت زندگی (SF-36) بود. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 24 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، تی مستقل و تحلیل واریانس یک‌طرفه تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان در پژوهش 6.21±30.94 سال بود. 37.3 درصد از شرکت‌کنندگان در مطالعه مدت ناباروری خود را 2 تا 4 سال گزارش کردند. 59.4 درصد از شرکت‌کنندگان از هیچ‌کدام از روش‌های کمک‌باروری مانند IUI و IVF استفاده نکرده بودند. یافته‌ها نشان داد شرکت‌کنندگان در مطالعه 68.2 درصد از حداکثر نمره قابل اکتساب نمره کل کیفیت زندگی را کسب کرده بودند که حاکی از وضعیت نسبتاً مطلوب کیفیت زندگی در بین زوجین نابارور شهر همدان بود. همچنین میزان درآمد با کیفیت زندگی زوجین رابطه معنی‌داری داشت (0.05>P).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد کیفیت زندگی زوجین نابارور شهر همدان در وضعیت نسبتاً مطلوبی قرار دارد. با این حال، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری برای ارتقای سطح کیفیت زندگی آن‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: زوجین، کیفیت زندگی، ناباروری، همدان
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اورولوژی ترمیمی