Ranjbar-Shayan H, Tabatabaei S M, Panah Ali A. Comparing the Effectiveness of Transcranial Direct Current Stimulation Treatment on Sexual Desire Disorder in Men and Women. J Res Urol 2023; 6 (2) :67-73
URL:
http://urology.umsha.ac.ir/article-1-131-fa.html
رنجبر شایان حسین، طباطبائی سید محمود، پناه علی امیر. مقایسهی اثربخشی درمان تحریک فراجمجمهای مغز با جریان مستقیم بر اختلال میل جنسی در مردان و زنان. مجله تحقیقات در ارولوژی. 1401; 6 (2) :67-73
URL: http://urology.umsha.ac.ir/article-1-131-fa.html
1- گروه روانشناسی، دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران،
2- گروه فیزیولوژی پزشکی، واحد علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران ، smt1351@gmail.con
چکیده: (2435 مشاهده)
سابقه و هدف: اختلال میل جنسی را میتوان کاهش احساسها، فکرها و خیالپردازیهای شهوانی تعریف کرد. هدف از انجام این پژوهش مقایسهی اثربخشی درمان تحریک فراجمجمهای مغز با جریان مستقیم بر اختلال میل جنسی در مردان و زنان است.
مواد و روشها: روش پژوهش از نوع نیمهتجربی با طرح پیشآزمون و پسآزمون بود. جامعهی آماری پژوهش حاضر عبارت بودند از: مردان و زنانی که از مشکل کاهش میل جنسی رنج میبردند و به همین منظور به مراکز درمانی در شهر تبریز مراجعه کرده بودند و تشخیص اختلال کاهش میل جنسی برای آنها داده شد. نمونهی پژوهش شامل 40 نفر از مردان و زنانی بود که مشکل کاهش میل جنسی داشتند که بهصورت هدفمند انتخاب شدند و به دو گروه، شامل20 نفر در گروه آزمایشی (tDCS) و20 نفر در گروه کنترل بهصورت تصادفی ساده تقسیم شدند. برای جمعآوری دادهها از آزمون هالبرت قبل و بعد از مداخلات استفاده شد. از تحلیل کوواریانس دومتغیری برای بررسی آماری در نرمافزار SPSS نسخهی 26 استفاده شد.
یافتهها: میانگین دو گروه tDCS و کنترل نشان داد که متغیر مستقل بر متغیر وابسته بهطور معنیداری مؤثر بود (0.001=P).
نتیجهگیری: نتایج بهدستآمده نشان داد که روش درمانی tDCS در کاهش اختلال میل جنسی مردان وزنان دارای اختلال میل جنسی اثربخش بود و اثربخشی آن بین مردان و زنان متفاوت بود. این تفاوت بیانگر این است که زنان نتیجهی بهتری در مقایسه با مردان از درمان گرفتهاند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ارولوژی عصبی دریافت: 1402/4/18 | پذیرش: 1402/6/1 | انتشار: 1401/12/10